Over ons


op de camping
op de camping

Nogmaals welkom op de website van de Stabijhounkennel “ Fan ’t Bosschagenwold “ tete Tiel.

 

Graag stellen we ons aan u voor. aan u voor.

 

Wij zijn Paul en Annelies BBosma, een wwonen iin het hartje van de Betuwe in het hartje van deBetuwe een van Tiel's nieuwbouwwijken, Passewaay.

 

Onze kennelnaam is een behoorlijke mond vol, zoals de meeste kennelnamen, maar deze is eigelijk vrij logisch qua betekenis. Bos-, komt van Bosma (de achternaam van Paul) en -schagen van Garschagen (de achternaam van Annelies). En aangezien we iedere dag met veel plezier door het prachtige park achter onze wijk lopen, wilden we dit ook meenemen in de naam, hierdoor de keuze voor wold (de Friese vertaling van park).

 

We hebben altijd al de wens gehad om honden te hebben en toen wij vonden dat onze kinderen op een verantwoordelijke leeftijd waren, konden we deze wens eindelijk in vervulling laten gaan. Nu vraagt u zich misschien af waarom we zijn begonnen met een Stabijhoun? We hebben vooraf veel onderzoek gedaan naar welk ras het beste bij ons zou passen. De Stabij bleek een slimme, eigenwijze en bijzonder lief huisdier te zijn, vooral ook voor kinderen. Aangezien we graag een hond wilde die goed in ons gezin zou passen, inclusief de konijnen en katten die hier al bij hoorden, leek de Stabij een perfecte keus.

 

 De volgende stap was het bijwonen van één van de clubmatches van de N.V.S.W. Of terwijl een dag waar allerlei Stabij en Wetterhounen worden geshowd door de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen.

 

Deze dag mag een succes genoemd worden aangezien we, na het kletsen en discussiëren met verschillende fokkers, lid waren en op de wachtlijst stonden voor een reu.

 

Vervolgens kwamen wij uit bij Els v.d.Hoek, een fokker uit Duiven. Daar hebben we uiteindelijk onze Tico opgehaald. We zijn nu 9 jaar verder en hebben ook Bente, onze 4 jarige teefje, een plaatsje gegeven in ons gezin. De liefde voor onze dieren en het Friese ras heeft er toe bijgedragen dat we in 2010 hebben besloten om Tico en Bente samen een nestje te laten krijgen. Van dit nestje hebben we Tryske gehouden. Momenteel zijn we aan het kijken naar een geschikt reutje voor haar voor ons tweede bosschagenwold nest in de toekomst.